راهنماي خريد لاستيك ليفتراك

۲۰ بازديد

 لاستيك ليفتراك

انواع لاستيك ليفتراك (لاستيك ليفتراك

لاستيك ليفتراك يكي از مهمترين اجزاي يك دستگاه ليفتراك مي‌باشد و از آنجا كه ليفتراك همانند خودرو سيستم تعليق ندارند بخش زيادي از ارتعاشات وارده به دستگاه و اپراتور توسط لاستيك ليفتراك جذب شده و مانع انتقال ارتعاشات به اپراتور مي‌گردد. به همين دليل كيفيت و نوع لاستيك ليفتراك از اهميت بالايي برخوردار است .

لاستيك استفاده شده در يك ليفتراك باتوجه به شرايط محيط كار ليفتراك، طراحي و توليد مورد استفاده قرار مي‌گيرد .

لاستيك ليفتراك يكي از مصرفي‌ترين قطعات اين دستگاه مي‌باشد كه با توجه به شرايط و محيط كار ليفتراك داراي دو نوع لاستيك بادي و لاستيك توپر( لاستيك سنگي ) است.

لاستيك بادي ليفتراك 

در ليفتراك‌ها معمولا از لاستيك بادي استفاده مي‌شود چرا كه در هنگام استفاده از ليفتراك در سطوح ناهموار خاصيت جذب ارتعاش وارده به ليفتراك را دارد و باعث راحتي بيشتر اپراتور در هنگام كار طولاني مي‌شود.

استفاده از تايرهاي بادي در محيط‌هاي كاري كه اشياء خورنده و يا تيز و برنده دارند بايد پرهيز نمود. اين محيط‌ها باعث فرسايش سريع لاستيك و يا پنچر شدن آن مي‌شود .

باد تايرها با توجه به فصل و درجه حرارات محيط كار بايستي به صورت روزانه تنظيم گردد تا از فرسايش بيش از اندازه تايرها جلوگيري گردد.

يكي ديگر از مشكلاتي كه در اثر تنظيم نبودن باد لاستيك‌هاي ليفتراك ايجاد مي‌گردد عدم فرمان‌پذيري درست ليفتراك و مشكل در هدايت ليفتراك مي‌باشد كه گاها خسارت مالي و حتي خسارت جاني بهمراه خواهد داشت.

لاستيك ليفتراك اپال ماشين

لاستيك توپر ليفتراك( لاستيك سنگي

همانطور كه از نام اين محصول مشخص است، به صورت توده‌اي فشرده از لاستيك ساخته مي‌شود. از لاستيك‌هاي توپر معمولا براي كار در سطوح كاملا صاف و هموار استفاده مي‌شود چرا كه خاصيت ارتجاعي كمي دارند.

لاستيك‌هاي توپر در محيط‌هاي كاري كه مواد خورنده و يا اشياء تيز و برنده وجود دارد مورد استفاده قرار مي‌گيرند چراكه مشكل پنچر شدن ندارند و اين ويژگي از محاسن لاستيك‌هاي توپر مي‌باشد. اما انتقال ارتعاشات به اپراتور و ليفتراك از معايب استفاده از اين لاستيك‌ها است .

سايز لاستيك ليفتراك 

سايز لاستيك ليفتراك ( لاستيك ) با توجه به تناژ ليفتراك متفاوت مي‌باشد.

در ليفتراك‌هاي 1 تن الي 5 تن سايز تايرهاي جلو و عقب با هم متفاوت مي‌باشد و معمولا سايز لاستيك‌هاي عقب كوچكتر از سايز لاستيك‌هاي جلو مي‌باشد و در تناژهاي بالاي 5 تن معمولا سايز تايرهاي عقب و جلو يكسان مي‌باشد .

شناخت اعداد حك شده بر روي لاستيك ليفتراك

تناژ ليفتراك

سايز لاستيك عقب ليفتراك

سايز لاستيك جلو ليفتراك

ليفتراك 1.5 تن

5.00 – 8

6.5 – 10

ليفتراك 1.8 تن

5.00 – 8

6.5 – 10

ليفتراك 2 تن

6.00 – 9

7.00 – 12

ليفتراك 2.5 تن

6.00 – 9

7.00 – 12

ليفتراك 3 تن

6.50 – 10

28*9 – 15

ليفتراك 3.5 تن

6.50 – 10

28*9 – 15

ليفتراك 4 تن

7.00 – 12

250 – 15

ليفتراك 5 تن

7.00 – 12

250 – 15

ليفتراك 6 تن

7.00 – 12

250 – 15

ليفتراك 7 تن

8.25 – 15

8.25 – 15

ليفتراك 8 تن

9.00 – 20

9.00 – 20

ليفتراك 10 تن

9.00 – 20

9.00 – 20

هر يك از اعداد حك شده بر روي تاير نشان دهنده يكي از ابعاد و ويژگي‌هاي تاير مي‌باشد كه با توجه به استانداردهاي كمپاني و كشور توليد كننده كمي متفاوت است در اين بخش از مقاله اپال ماشين خاورميانه سعي شده به صورت جامع به معرفي و شناخت اين اعداد پرداخته شود .

  • سايز    10 6.50

6.50  :  پهناي سطح مقطع لاستيك ( بر حسب اينچ )

10  : قطر رينگ ( بر حسب اينچ )

  •  سايز :  15 9  × 28

28 : قطر خارجي لاستيك ( بر حسب اينچ )

9  : پهناي سطح مقطع لاستيك ( بر حسب اينچ )

15 : قطر رينگ ( بر حسب اينچ )

  •  سايز : 7.00 12 / 5.0

7.00 : پهناي سطح مقطع لاستيك ( برحسب اينچ )

12  : قطر رينگ ( بر حسب اينچ )

5.0  : پهناي رينگ ( بر حسب اينچ )

 تاريخ توليد لاستيك ليفتراك

معمولا تاريخ توليد تايرهاي ليفتراك به صورت يك عدد 4 رقمي بر روي لاستيك حك مي‌شود كه دو رقم اول نمايانگر هفته توليد و دو رقم دوم نمايانگر سال توليد مي‌باشد.

به عنوان مثال، تاريخ 0621 : يعني تاريخ توليد هفته ششم از سال 2021 مي‌باشد .

رادياتور ليفتراك

۲۶ بازديد

در تمامي موتورهايي كه با سوخت فسيلي كار مي كنند، در اثر احتراق موتور حرارت توليد مي شود كه اين امر باعث بالا رفتن دماي موتور مي گردد. بالا رفتن دما در موتورهاي درون سوز باعث ميشود مقداري از انرژي حاصل از احتراق سوخت به گرما تبديل شده و از بين برود. با وجود تمام پيشرفت هاي كه در زمينه توليد موتور صورت گرفته هست راندماني در حدود 45 درصد براي اين نوع موتورهاي ميتوان متصور شد.

از سيستم هايي كه براي كنترل دماي موتور استفاده مي شود مي توان به سيستم خنك كننده موتور اشاره نمود . اين سيستم شرايطي را فراهم مي نمايد تا موتور ليفتراك در دماي تعريف شده استاندارد خود كار نمايد و مانع تغييرات دمايي خارج از محدوده استاندارد شود.

 

آشنايي با اجزاي تشكيل دهنده سيستم خنك كننده ليفتراك و همچنين شناسايي عيوب آن و اقدام به موقع براي رفع اين عيوب يكي از مهمترين نكاتي است كه بايد مالك ليفتراك بايستي بخوبي با آنها آشنا باشد. بدليل ارتباط مستقيم سيستم خنك كننده با موتور در صورت عدم بازديد به موقع سيستم خنك كننده و رفع مشكلات آن، در عملكرد موتور ليفتراك اختلال ايجاد شده و يك افزايش دماي ناخواسته باعث تحميل هزينه‌هاي چند ميليون توماني براي بازسازي و احيا مجدد موتور را شامل شود.

اصلي‌ترين اجزاي تشكيل دهنده سيستم خنك كننده موتور ليفتراك را مي توان بصورت زير بيان نمود :

  • پروانه موتور ليفتراك
  • ترموستات ليفتراك
  • رادياتور ليفتراك
  • شيلنگ هاي رادياتور  ليفتراك
  • واتر پمپ ليفتراك

سيستم هاي خنك كاري به دو دسته سيستم خنك‌كاري با هوا، سيستم خنك‌كاري با مايع تقسيم بندي مي شوند. در سيستم خنك كاري با مايع، آب و يا هر سيالي كه در اين سيستم استفاده مي شود در طول موتور گردش مي كند و هنگاميكه گرماي موتور را به خود جذب كرد به سمت رادياتور  ليفتراك هدايت مي شود. وظيفه رادياتور ليفتراك هم انتقال گرما به هواي اطاف خود مي باشد. برخلاف خودروهاي سواري كه در جلو ماشين قرار دارند و از جريان هوا براي خنك كاري بهره مي گيرند، در ليفتراك، رادياتور  در پشت دستگاه قرار گرفته است و براي عمليات خنك كاري مايع از پروانه ليفتراك بهره گرفته مي شود كه به محور خودرو متصل شده است و با شروع بكار موتور عمليات خنككاري را انجام مي دهد.

جنس رادياتور ها متفاوت است، از جمله مي‌توان به رادياتور هاي آلومينيومي، فولادي، مسي و چدني اشاره كرد.

به‌طور كلي رادياتور  ليفتراك يك نوع مبدل حرارتي است كه گرما را از سيال يعني آب داغ در سيستم حرارتي گرفته و به محيط از طريق تماس سطحي با هوا و از طريق تابش گرمايي انتقال مي‌دهد. بهترين گرينه براي استفاده در رادياتور  ليفتراك، مس مي باشد، كه از مزاياي آن مي توان به بازده حرارتي بالا و عدم زنگ زدگي اشاره نمود ولي بدليل قيمت بالا استفاده از آلومينيوم رايج تر و بصرفه تر مي باشد.

رادياتور  ليفتراك آلومينيومي نسبت به نوع مسي ارزان‌تر و همچنين وزن آن كمتر است. مقاومت اين فلز هم مقابل زنگ‌زدگي در اثر مجاورت با آب بيشتر است و عمر طولاني‌تري هم دارد. مجموع اين دلايل سبب شده كه از اين فلز در ساخت رادياتور ها استفاده كنند. برخي رادياتور ها را از جنس مس هم مي‌سازند.

 

 

با كاركرد ليفتراك و با گذر زمان و بدليل اينكه رادياتور  ليفتراك با آب بصورت مستقيم تماس دارد، نقاط پوسيده و فرسوده ممكن است در آن ايجاد شده و باعث نشتي هايي بر رادياتور  گردد و همچنين بدليل ناخالصي هاي موجود در آبي كه براي رادياتور  استفاده مي شود رسوب داخل رادياتور پديدار مي گردد.

به دليل كاركرد ليفتراك در محيطهاي مختلف آسيب ديدن، سوراخ شدن و يا نشتي رادياتور تنها مختص رادياتورهاي فرسوده نمي باشد، سنگ ها و يا اشياي مختلف ديگري كه ممكن است به رادياتور  ليفتراك پرتاب شود، مي تواند موجب سوراخ شدن و يا نشتي رادياتورهاي سالم نيز گردد.

در بيشتر موارد براي صرفه جويي در هزينه ها جايگزيني رادياتور  جديد مقرون به صرفه نمي باشد و بهترين راه حل در صورت تشخيص كارشناس ليفتراك، تعمير رادياتور مي باشد. تعمير رادياتور  ليفتراك توسط واحد فني آذران پيشرو صنعت انجام شده و با ضمانت كاركرد تحويل مشتري داده مي شود. همچنين اين شركت در صورتيكه رادياتور  ليفتراك قابل تعمير نبوده و همچنين از بازار نيز قابل تامين نباشد آماده ساخت رادياتور بر اساس ابعاد و مشخصات طبق نمونه رادياتور  مستعمل مي باشد.

امروزه يكي از مهمترين دغدغه هاي شركتهاي عمراني ،معدني و صنعتي در انتخاب ماشين آلات، كيفيت مطلوب و طول عمر  مفيد بالاي آنها مي باشد كه اين مهم تنها با خدمات پس از فروش مناسب و استفاده از قطعات يدكي مطمئن محقق خواهد شد ؛  لذا در جهت نيل به اين استراتژي شركت آذران پيشرو صنعت داراي خدمات رساني در بالاترين كيفيت به مشتريان مي باشد ، واحد قطعات آذران پيشرو صنعت مفتخر است تا با تامين مناسب قطعات يدكي ليفتراك در برندهاي مختلف خدمتگزار مشتريان محترم باشد.

در اين راستا اين شركت با سالها تجربه در زمينه ي تهيه و توزيع و تامين قطعات انواع ليفتراك (ليفتراك سهند،ليفتراك تويوتا، ليفتراك كوماتسو  و …) از فعالترين فروشگاهها مي باشد و قطعات و لوازم يدكي اورجينال انواع ليفتراك كه از آن جمله مي توان به رادياتور ليفتراك اشاره نمود را با تضمين كيفيت تحويل مشتريان خود داده است و با ارائه محصولاتي با كيفيت بالا  توانسته است نظر مشتريان خود را جلب نمايد.

 

فيلتر ليفتراك

۲۰ بازديد

مانند بيشتر دستگاه ها و ماشين آلات صنعتي و حمل و نقل، در ليفتراك ها نيز از فيلتر در قسمت هاي مختلف قطعات اصلي استفاده ميشود. امروز ميخواهيم در مورد انواع فيلترهاي ليفتراك و كارآيي آنها صحبت كنيمفيلترهاي ليفتراك به چند دسته تقسيم ميشوند:

فيلتر هواي ليفتراك

فيلتر هواي ليفتراك هم مانند ساير اجزاي موتور ليفتراك داراي اهميت فراواني است و وجودش براي ليفتراك الزاميست و همانطور كه از اسمش پيداست نقش فيلتراسيون هوا را برعهده دارد. فيلتر هوا بر سر راه هواي ورودي به موتور ليفتراك قرار مي گيرد و ذرات ناخالص موجود در اين هواي ورودي را به خود جذب ميكند، همچنين وظيفه كنترل ميزان هواي ورودي به موتور را نيز بر عهده دارد.

ذرات آلاينده بسيار زيادي درون هوا وجود دارد كه مي توانند به اجزاي موتور ليفتراك شما آسيب برسانند و آنها را دچار فرسايش نمايند. سوپاپ ها، ياتاقان ها، رينگ هاي پيستون و همچنين بدنه سيلندرها از قطعاتي هستند كه به راحتي مورد فرسايش قرار مي گيرند. اين ذرات كه باعث آسيب به موتور مي شوند عبارتند از گرد و غبار موجود در هوا، دوده، گرده، رطوبت و خيلي از ذرات مضر ديگر. فيلتر هواي ليفتراك هم وظيفه دارد از ورود اين ذرات به داخل موتور و اجزاي آن جلوگيري كند.


فيلتر سوخت ليفتراك

سوختي كه وارد باك ليفتراك مي شود چه از نوع بنزيني و چه از نوع ديزل (گازوئيل)، ممكن است در طول مراحل حمل و نقل، انبارداري يا حتي هنگام استفاده داخل باك داراي ناخالصي ها، مواد ريز ميكروسكوپي يا مواد اضافه اي مثل آب، مواد خارجي و آلودگي، گردد. اين مواد گاها ممكن است به حدي ريز و كوچك باشد كه با چشم ديده نشوند.

از آنجا كه نحوه ي عمل قطعات سيستم سوخت رساني بسيار حساس است ، ورود هر گونه ناخالصي و آلودگي هاي ريز و درشت باعث صدمه رساندن و فرسايش سريع در اين قسمت ها مي شود. همچنين ورود آب نيز به اين قسمت ها موجب زنگ زدگي و فرسايش قطعات سيستم سوخت رساني و باعث كاركرد نامنظم موتور، نشر دود از اگزوز و كاهش توان موتور نيز مي شود.

براي جلوگيري از اين مخاطرات در سيستم سوخت رساني از فيلتر سوخت ليفتراك استفاده مي كنند، سوخت پس از پمپاژ از باك به فيلتر منتقل ميشود تا آلودگي‌ها و ناخالصي‌ها را از سوخت جدا كند و سوخت را در اختيار موتور جهت احتراق قرار دهد، سوخت خارج شده از فيلتر آماده احتراق مي باشد و به سمت موتور هدايت مي شود.

فيلتر هاي سوخت كه عمل تصفيه را انجام ميدهند عموما از نوع كاغذي هستند. بخش جدا كننده ي اين فيلترها از نوعي كاغذ مخصوص ساخته شده و براي اينكه كارايي بيشتر و سطح موثرتري از فيلتراسيون را داشته باشد، آن را به صورت چين دار ساخته و درون يك محفظه‌ي فلزي قرار مي دهند.


فيلتر روغن گيربكس ليفتراك

فيلتر گيربكس بايد در زمان هاي معين تعويض شود. در سرويس گيربكس ليفتراك تنها تعويض روغن كافي نيست و بايد كارتل گيربكس باز شده و فيلتر آن نيز تعويض و يا شستو شود. رسيدگي به فيلتر گيربكس بسيار مهم است. چون فيلتر گرفته، باعث عبور كمتر جريان روغن و اغلب باعث آسيب ديدن گيربكس ميشود. بعضي از مدل هاي گيربكس امروزي، فيلتر در داخل گيربكس نصب شده و يا به عبارتي گيربكس هاي يك بار مصرف هستند چون با كثيف شدن و گرفته شدن فيلتر، عمر گيربكس نيز به پايان ميرسد. بنابراين دقت تعويض به موقع روغن در اين گيربكس ها عملا ميتواند عمر گيربكس را در بر داشته باشد.


فيلتر روغن موتور ليفتراك

وظيفه فيلتر روغن موتور ليفتراك نيز مانند فيلتر هوا اين است كه بايد ناخالصي هاي روغن موتور و براده هاي فلزي كه از موتور جدا مي شوند را بگيرد و مانع ورود آن ها به موتور ليفتراك شود. بعبارتي ديگر فيلتر روغن، روغن موتور را از تمام ذرات ناخالصي كه براي موتور مضر است، پاكسازي مي كند و نقش مهمي در سالم ماندن موتور و نيز پيستون ها و سيلندرها ايفا مي كند.

چه زماني روغن موتور ليفتراك را عوض كنيم؟

موتور به وسيله پمپ تعبيه شده در آن، روغن را به مخزني هدايت مي‌كند كه فيلتر در آن قرار گرفته است. روغن از طريق سوراخ هايي كه در بالاي آن تعبيه شده وارد فيلتر و بخش پاك كنندگي خواهد شد. در پشت سوارخ‌هاي متعدد روي فيلتر يك دريچه ايمني نيز وجود دارد كه مانع از ورود آلودگي‌هاي خارجي مي‌شود. اين دريچه با فشار روغن كنار رفته و سپس بسته خواهد شد. روغن كه از سوراخ‌هاي بالايي وارد شد، از دريچه ايمني گذر كرد به قسمت اصلي فيلتر مي‌رسد كه از جنس سلولوزي يا الياف مصنوعي است. روغن در اين فيلتر‌ها كاملا تميز و آلودگي احتمالي آنها از بين مي‌رود سپس از طريق سوراخ‌هاي متعدد تعبيه شده در مركز به استوانه مياني وارد مي‌شود. روغن‌هاي انباشته شده در اين قسمت با فشار از قسمت بالايي فيلتر كه بخش خروجي نام دارد به سمت موتور حركت خواهد كرد.