ویژگی های آب مقطر باطری لیفتراک
ویژگی های آب مقطر باطری لیفتراک
اغلب ما تصور می کنیم مناسب ترین آب برای سلامت بدن، آبی است که کاملا تصفیه شده و از هر نظر خالص است. این تصور همیشه درست نیست. چرا که بسیاری از املاح موجود در آب تصفیه شده، برای سلامت انسان مفید و حتی ضروری هستند. اما آب علاوه بر نوشیدن، کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد که می تواند به طور غیرمستقیم (مانند استفاده در پزشکی، ساخت مواد غذایی و فعالیت های کارخانهای) بر سلامت ما تاثیر گذار باشد. برای این مصارف مهم از آبی بدون ناخالصی استفاده میکنند که آب مقطر نامیده می شود.
آب مقطر چه آبی است؟
آب مقطر یک نوع از آب است که بر اثر فرایند تقطیر، ناخالصی های خود را از دست می دهد. در حقیقت آب با استفاده از دستگاه های خاصی، جوشانده و تقطیر می شود و در نهایت با جدا شدن گازها و ذرات معلق معدنی، آب مقطر به دست می آید. این آب بسته به نوع و میزان تقطیر، می تواند تا حدود 95 درصد خالص شود. در نتیجه تقریبا هیچ املاح معدنی در آن وجود نخواهد داشت. از این آب برای مصارف گوناگون و مهمی استفاده می شود.
تفاوت آب مقطر با آب شهری در چیست؟
آب معمولی یا همان آب شهری تصفیه شده، هیچ آلودگی و املاح خطرناکی در خود ندارد. با این حال کاملا خالص نیست و املاحی مانند کلسیم و منیزیم در آن وجود دارد. این املاح که آن ها را در آب معدنی نیز می بینید، خطری برای سلامت بدن ندارند و گاهی حتی وجود آن ها برای عملکرد بهتر دستگاه های بدن لازم است. با این حال، رسوبات به جا مانده از این املاح ممکن است در مواردی باعث تهدید سلامت انسان باشد.
آب مقطر علاوه بر اینکه عاری از املاح و مواد معدنی است، هیچ کالری و قندی هم ندارد. از طرفی مهم ترین تفاوت این آب با آب شهری، نحوه فراوری آن است. آب مقطر بر اثر فرایند تبخیر در فشار بالا به دست می آید. به همین دلیل می توان گفت که آب تقطیر شده، محصول تغییر در ساختار آب شرب شهری است.
مهم ترین کاربردهای آب مقطر در صنعت
آب مقطر هیچ ماده محلولی را در خود جای نداده است. به همین دلیل خاصیت تضاد با بعضی مواد شیمیایی را نیز ندارد. این ویژگی باعث شده تا در آزمایشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی بسیاری از آب مقطر، برای فعالیت هایی مانند محلول کردن مواد شیمیایی یا حتی شستشوی ظروف آزمایشگاهی استفاده شود. از طرفی بیشترین مصرف این آب به دلیل خلوص زیاد، در صنایع دارویی و استفاده های پزشکی است.
یکی از مهم ترین ویژگی های آب مقطر این است که در اثر تبخیر یا استفاده زیاد، رسوبی از خود به جا نمی گذارد. به همین دلیل از آن برای مرطوب نگه داشتن باطری لیفتراک یا خودرو نیز استفاده میکنند. چرا که رسوب آب معمولی، می تواند پس از مدتی به باطری و در نهایت موتور لیفتراک آسیب برساند.
کم بودن الکترولیت باتری لیفتراک
وفتی می گوییم سطح الکترولیت باطری لیفتراک کم شده است، منظور این است که سطح مایعات در یک یا چند سلول باتری از میزان بالای صفحات سربی پایینتر آمده است. باتری لیفتراک از مجموعه صفحات سربی تشکیلشده است و در محفظهای پر از آب و اسیدسولفوریک که به عنوان الکترولیت عمل میکند، قرار گرفته است و حتماً باید از اینکه هیچگاه سطح مایع پایینتر از ارتفاع این صفحات نباشد مطمئن شوید، زیرا این موضوع بسیار بااهمیت است. درصورتیکه سطح مایع الکترولیت پایینتر از صفحات باتری باشد و آنها در معرض هوا قرار بگیرند، فرایند شیمیایی به نام سولفاتاسیون شروع میشود. این فرایند میتواند عمر باتری را بهشدت کاهش دهد، زیرا در عملکرد طبیعی سلولها تداخل ایجاد میکند، درنتیجه اسیدسولفوریک موجود در الکترولیت هنگام تخلیه باتری، در صفحات سربی جذب میشود و مجدداً، هنگام شارژ باتری وارد الکترولیت میشود.
صدمات ناشی از عدم چک کردن سطح آب باتری لیفتراک
کنترل نشدن سطح الکترولیت و جبران کاهش آن اشکالات زیر را به وجود می آورد:
- افزایش غلظت الکترولیت
- افزایش مقاومت داخلی باتری
- تخریب صفحات
- اختلال در تبدیل انرژی در حالت دشارژ و شارژ باتری
علت کم شدن آب باطری لیفتراک
در طول مدت کار باتری، به علت تبخیر سطحی و عمل الکترولیز ( هنگام شارژ و دشارژ )، از حجم مایع الکترولیت درون باتری کاسته می شود. لذا باید در فواصل معینی از کار باتری، میزان سطح مایع الکترولیت بررسی شود و در صورت کاهش حجم، نسبت به جبران آن اقدام گردد. در چنین شرایطی با اضافه نمودن آب مقطر به خانه های باتری، سطح مایع الکترولیت را به حد مجاز می رسانند.
کاهش حجم الکترولیت (به دلیل واکنش های شیمیایی هنگام شارژ و دشارژ باتری) موجب می شود آب موجود در الکترولیت به صورت بخار (گاز) از محیط خارج شود.
وقتی یک باتری اسیدی، آب از دست میدهد، اسیدسولفوریک از دست نمیدهد. بهطور طبیعی آب در طی فرآیند الکترولیز از بین میرود، همچنین میتواند به دلیل تبخیر – خصوصاً در هوای گرم – از دست برود، درحالیکه از مقدار اسیدسولفوریک کم نمیشود، یا با سرعت بسیار کندتری از بین میرود.
مشاوره و فروش انواع باطری لیفتراک
باطریهای اسیدی-سربی لیفتراک ها نوعی از باطری های صنعتی مخصوص کارهای سنگین هستند که گاهی اوقات باتری های کششی نیز نامیده میشوند که معمولا از سلولهای اسیدی سربی 2 ولت با میزان جریان دهی و آمپراژ بالا ساخته میشوند و معمولا در ولتاژهای 24 ولت ، 36 ولت ، 48 ولت ، 72 ولت ، 80 ولت ، دوبل 40 ولت ، و در آمپر ساعت های مختلف از 300 آمپر ساعت الی 1000 آمپر ساعت میباشند و نکته اساسی در کلیه باطری لیفتراک ها این است که همگی مضربی از 2 ولت میباشند یعنی بطور مثال یک باطری لیفتراک 48 ولت شامل بیست و چهار سلول دو ولتی و یا یک باطری لیفتراک 80 ولتی شامل چهل سلول دو ولتی میباشد.
باطری لیفتراک های این فروشگاه در دو استاندارد BS و DIN با در نظر گرفتن ولتاژ و آمپراژ دستگاه با چینش سل های دو ولتی در اندازه جعبه درخواستی توسط مشتری و با کیفیت بالا جهت استفاده در کاربردهاى مختلف مانند انواع تراکهاى برقى، لیفتراک برقی، پالت تراک، استاکر، ریچ تراک و بالابرهاى برقى وهمچنین ماشین هاى نظافت شهرى و سایر صنایع و تجهیزات با کاربرد مشابه عرضه میگرد. از جمله ویژگی های باطری های لیفتراک ارائه شده می توان به شارژ سریع ، مطابقت با استانداردهای جهانی و سازگاری با بیشتر ماشین آلات صنعتی ، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری اشاره کرد.
تمامی محصولات ارائه شده دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر